неділя, 11 вересня 2016 р.

ГАСТРОНОМІЧНА ДИКАНЬКА

Хочу моїх шанівальників  познайомити ще з одним гастрономічним шедевром. У Диканці ця страва у особливій пошані.  Вважається гарною та господиня, яка частує своїх домашніх цим  вишуканим їством.    Качана ка́ша (крупці) — українська страва, що готується в Диканському та Зіньківському районах Полтавської області, та є удосконаленим варіантом затірки. Каша поступово виходить із вжитку бо стає не модною. Її рецептура та технологія приготування забувається. Зазвичай качану кашу готували на сімейні свята (весілля, хрестини) та при зведенні нових будівель. Каша ситна та поживна, має гарний вигляд. Рецептуру та технологію приготування цієї страви ми намагаємось зберегти будь-що, бо вона є перлинної давньої полтавської кухні.

Немає коментарів:

Дописати коментар