середа, 16 серпня 2017 р.

ВОЛИ на СОРОЧИНСЬКОМУ ЯРМАРКУ

Одною із візитівок Сорочинського ярмарку є воли. Ці симпатичні рогачі, котрі тягнуть воза із гоголівськими героями, є незмінними учасниками дійства. Про волів писав ще 22-річний Микола Васильович Гоголь у своїй однойменній повісті про ярмарок. Саме ці тварини везли на Сорочинці торговців зі своїм товаром і ними ж їхали туди зацікавлені відвідувачі, щоби закупитися хорошим крамом для свого господарства.



Рогаті учасники ярмарку користуються попитом і увагою не тільки у відвідувачів дійства. За словами організаторів, до них часто звертаються кіностудії, щоби використати воликів у своїх зйомках. Так, свого часу до них телефонували навіть з кіностудії, де саме знімали фільм про чумаків і хотіли використати тварин як натуру. Навіть у цьому році вони отримували подібні заявки. Проте організатори бережуть тваринок, бо їх не можна транспортувати – від далеких подорожей воли можуть зламати ноги, адже вага у них ще та.
Волики завжди добре вгодовані і за ними ведеться хороший догляд. Опікується ними АОПП «Великосорочинське». На ньому працюють так звані погоничі. Вони вигулюють воликів навіть тоді, коли ярмарок не проводиться, адже тваринам потрібно звикати до людей і до шуму, щоби потім у свій «зоряний час» вони не злякалися гучної музики, глядачів, камер. На момент ярмарки воли вже звикають до людей і спокійно себе поводять.
До цих візитівок ярмарку ставляться як до справжніх артистів. Їм влаштовують своєрідню лазню. Управління ветеринарної медицини робить їм всі необхідні щеплення, щоби вони не захворіли. Перед самим ярмарком волів прикрашають, аби вони виглядали не гірше за гоголівських персонажів.
Побачити  волів зможе кожен бажаючий. Для цього потрібно лише приїхати на Сорочинський ярмарок, який відбуватиметься з 22 по 27 серпня 2017 року у селі Великі Сорочинці.
І не забудьте почухати вушко нашим рогатим артистам:)
Поселення у Диканці за тел 066 78 313 26- Валентина

Немає коментарів:

Дописати коментар