вівторок, 1 травня 2018 р.

12 травня 2018 року

У Диканці відбудеться традиційне свято  "Пісні Бузкового Гаю". До Диканьки з'їжджаються учасники художньої самодіяльності, народні майстри та гості, щоб помилуватися неповторною природою, заспівати і послухати українські пісні, продемонструвати свої вироби і, просто, відпочити, покататися на човнах, поїсти вареників, млинців і шашликів.

Наразі "Пісні бузкового гаю" - це обласне мистецьке свято і улюблене народне гуляння жителів гоголівської Диканьки, полтавців і гостей міста. Цього року воно відбудеться 12 травня.

Щорічно свято проходить в "Бузковому гаї", закладеному в XIX ст. князем В. П. Кочубеєм на території колишньої Кочубеївські садиби.

Довідка

Бузковий гай має красиву і одночасно сумну легенду. Кажуть, що дочка Віктора Павловича Кочубея хворіла на туберкульоз. Лікар порадив невтішному батьку посадити бузковий гай, щоб його повітря хоч трохи продовжило життя тяжкохворій Ганнусі. Коли кущі почали розпускатися, здавалося, стала розквітати і дочка. Однак коли зів'яв бузок, згасло і життя дівчинки.
                                                       З питань поселення у Диканці тел. 066 78 313 26

Немає коментарів:

Дописати коментар