субота, 4 травня 2019 р.

БУЗКОВИЙ ГАЙ У ДИКАНЬЦІ ПОТРАПИВ У ТОП-7 ТУРИСТИЧНИХ МІСЦЬ


24 канал підготував перелік місць в Україні, куди варто поїхати навесні – у час, коли розквітають крокуси, нарциси, тюльпани, сакура та бузок. У ТОП-7 туристичних місць потрапив у Бузковий гай у Диканьці, що під Полтавою.

 Унікальний Бузковий Гай знаходиться на південній околиці смт. Диканьки Полтавської області. У травні  п’янкий , дивовижно духмяний аромат і цвіт бузку зачаровують навіть найвибагливішого гостя. За переказами, гай був закладений Василем Кочубеєм для його хворої  доньки Ганни. За його наказом з усього світу до колишнього глиняного кар’єру привезли понад сто видів бузку. Висадили дорогоцінні кущі та плекали їх  кращі садівники. Білий, фіолетово-синій, рожевий, темно-червоний, сріблясто-сірий – усі кольори бузку просто не перелічити! Гуляючи алеями парку та вдихаючи чарівний аромат, Ганна почувалася значно краще.

 ця місцина  користується великою популярністю серед туристів України, її можна вважати хорошим приводом для відвідин відомого містечка з оспіваної Гоголем книги. 

Окрім Бузкового гаю, у перелік туристичних місць, що розквітають навесні потрапили Українські Карпати з крокусами, Ічнянський національний парк з пролісками і підсніжниками, місто Хуст з долиною нарцисів, кіровоградський Дендропарк з тюльпанами, Асканія-Нова з ковилою та Ужгород із сакурами.

Немає коментарів:

Дописати коментар