понеділок, 12 червня 2017 р.

ЕКСКУРСІЯ ІСТОРИЧНОЮ ДИКАНЬКОЮ



Гоголівський маршрут  обирають для подорожей люди не байдужі до історичної минувшини  нашої Батьківщини. Про Гоголя у Диканці нагадує все: і храм, назви вулиць і сквер, легенди  і   бувальщини.Тут переплетено неймовірно-міфологічне із реальним життям диканьчан і гоголівських героїв. Зустріти пана Голову і Солоху - так же звично, як скуштувати  галушок чи вереників із сметаною.
Маріуполь гостює у Диканці. Двохгодинна екскурсія Диканькою перетворилася у розкішну подорож славним минулим. Бачити на власні очі 800-літні велетні дуби і пройти під  аркою, де ходили царі, ступати стежкою, де ходили поети і письменники, черпати  із ставків силу духу і тіла, вдихати аромати бузкової ями і акації цвіту - сам проймешся духом старовини, відчуєш сили народу, та прозрієш духовно.
 Гості із півдня потрапили у Диканьку  саме на Трійцю - Зелені Свята, це фото зроблене біля Святотроїцької церкви, де проходила святкова служба.  Саме цю церкву у свої творах описував Гоголь. У ній неодноразово бував, коли навідувався у Диканьку. Вона знаходиться у центрі селища, до неї і зараз велелюдний прихід, її золоті куполи видно на саму окраїну.
Маріупольці зачаровані побаченим, вони торкалися історії, бачили  крізь  віки і покоління. 

Немає коментарів:

Дописати коментар