четвер, 24 серпня 2017 р.

ГОГОЛІВСЬКИМ МАРШРУТОМ

 Диканька підкорилась харків'янам  і розкрила всі свої туристичні принади. Пішим ходом Даша та Оля  подолали Гоголівський маршрут   по Диканці.  Більше того,  автотранспортом дісталися, навіть, до садиби  Миколи Васильовича - у Гоголеве.  Арка - Кочубеєві ворота - візитна картка Диканьки, нею ходив сам імператор Олександр І, а зараз кожен, хто гостює на Полтавщині.   Вітряк, що зберігся з давніх давен, і зараз готовий би перемолоти зерно на борошно, але стоїть нині  один однісінький на  околиці селища. Диканька - одне із 7 чудес України - не даремно отримала такий статус! Історія тут закарбована у багатьох експонатах, природних пам'ятках, архітектурних  спорудах. Цікава Миколаївська церква своїм місцем розташування, Святотроїцька церква - ошатністю, ставки - цілющою водою,  віковічні дуби -величчю!
 

Де не ходили, а поверталися до "Затишної оселі" - сільської гостинної садиби у Диканці. Їжа тут домашня, із свого  огороду, смачна, як для себе приготована. На волі гуляють курочки - несуть яйця, яблука, сливи  і груші  вродили   на  славу  і потрапили до столу, овочі свіжі і поживні. Додає апетиту  неповторний  аромат  томатів, що йдуть у банку та  натуральний яблучний сік - це господарі роблять  заготовки на довгу зиму.

 Продовжує Даша ( витяг із коментару) : Їжа дійсно була смачна. Але головне - господиня Валентина Іванівна дуже приємна й енергійна жінка, з якої хочеться брати приклад! Ми дуже вдячні їй за гостинність і за цікаві розмови, розповіді про Диканьку і про навколишні цікаві місця! Вона небайдужа до свого краю, любить його, і це відчувається. З такими людьми завжди приємно! у дописі 

1 коментар:

  1. Їжа дійсно була смачна. Але головне - господиня Валентина Іванівна дуже приємна й енергійна жінка, з якої хочеться брати приклад! Ми дуже вдячні їй за гостинність і за цікаві розмови, розповіді про Диканьку і про навколишні цікаві місця! Вона небайдужа до свого краю, любить його, і це відчувається. З такими людьми завжди приємно!

    ВідповістиВидалити