неділя, 5 травня 2019 р.

МАНДРИ ГОГОЛІВСЬКИМ КРАЄМ



"Відвідати гоголівські місця було нашою мрією", - зізнається організатор поїздки Інна.  Друзі  вже втретє курсують шляхами геніального письменника. Сучасний гоголівський край - це різноманітні заходи, майстер-класи по народознавству, екскурсії, виставки під відкритим небом, акції, свята і справжній сільський релакс.

    Вранці прокидаєшся від кукурікання півнів під вікном, вдень рукотвориш глиною (виявляється, не святі горшки ліплять), вечором пахнеш ароматим різнотрав'я, а під вечір підгодовуєш їжачка, який швендяє ночами, як годиться, хазяйновито  по двору  "Затишної оселі" у Диканці.

   Кумис  із кобилячого молока - справжня лікувальна скарбниця здоров'я, яка насичує ваш організм вітамінами, попереджує захворюванню на туберкульоз, відновлює кишково-шлункову мікрофлору, тонізує організм. "Ось попив зранку і почуваюсь, як новенький",- додає пан Роман.
  А кухня яка у Диканці! Вареники на півруки,
свіжа городина, клубника, яблука-груші прямо із дерева і грядки.
    Вода у Диканці прямо-таки цілюща, не даремно ж Кочубеї пиво варили із смачнючої місцевої води, везли до Франції і у Петербург - воно не прокисало і високо цінувалось!
 А ще Кочубеївський парк - перлина, природна пам'ятка паркового мистецтва XIX століття. Бузкова яма - розкіш і краса, тріумф природи! Поспішіть у Диканьку, там є чим милуватись! 

Немає коментарів:

Дописати коментар