неділя, 12 травня 2019 р.

ЗАТІРКУ КУШТУВАЛИ І СОЛОХА ЗВЕСЕЛЯЛА


Одесити на Полтавщині не вперше. Їх приваблює місцевий колорит, гоголівський маршрут, традиції, а ще наша кухня. У "Куріні" цього разу у туристів була вечеря у колі  гоголівських героїв. Сама Солоха щиро їх вітала і припрошувала до столу. Коронною стравою була затірка - прадавня українська страва  на збитих яйцях із борошном і пшоном. Можу запевнити, такої смакоти мало хто куштував - це наша диканська традиційна страва, і приготування затірки - справа клопітка і непроста. А те, що виставлено у інтернеті про затірку - і близько не качалось біля диканської! Це вже напевно знають одесити із Чорноморська.

Немає коментарів:

Дописати коментар