понеділок, 13 червня 2016 р.

СОФІ ЛОРЕН і ДИКАНЬКА

«Соняшники»   італійський художній фільм. За задумом продюсера фільму Карло Понті (чоловік Софі Лорен), історія про італійського солдата, що залишився після війни в СРСР, і двох його жінок — російську і італійську, як продовжує чекати, мав стати кінохітом.
 На Полтавщині зйомки відбувалися протягом тижня в липні 1969 року у Чернечому Яру під Диканькою (у цьому ж селі в 1964 році знімалася двосерійна кіноепопея «Вони йшли на Схід» режисера Джузеппе Де Сантіса).
 Біля Диканьки знімалися найдраматичніші кульмінаційні епізоди картини, коли Джаванна (Софі Лорен) приїздить в українське село, де знаходиться велике кладовище італійських вояків, і розшукує людей, які можливо пам'ятають її чоловіка. У Чернечому Яру, на мальовничому узгір'ї, званому Вершигорою, було збудоване бутафорне кладовище і невеличка дерев'яна церква. Зйомки також проводилися на натурі у соняшниковому полі, яке так вразило Вітторіо Де Сіка, що той вирішив змінити робочу назву кінострічки на «Соняшники». У «масовці» знімались місцеві жителі й полтавці. Софі Лорен (Марчелло Мастроянні-грав роль воїна, у зйомках в Україні участі не брав) за час зйомок потоваришувала з багатьма місцевими мешканцями, для яких зустріч із акторкою стала знаковою подією в житті.
Пройшов час, але старожили Чернечого Яру пам'ятають про  зйомки, як вибиралась натура- природа. А що  там вибирати? Кругом неозора краса! Зараз на цих пагорбах милуються краєвидом  всі, хто побуває. Тут традиційно зустрічають сонце випускники, сюди везуть поважних гостей, тут на стоянку, або нічліг зупиняються велотуристи. Поруч знаходиться капличка, освячене джерело, прибране, доглянуте, намолене місце, будиночок для роздягання та обливання свяченою водою від недугу та для бадьорості тіла. Рибалки вудять рибу, наколоті дрова і мангал - для тихого відпочинку і релаксації Вам на здоров'ячко. Телефонуйте : 066 78 313 26 Валентина Іванівна



Немає коментарів:

Дописати коментар