понеділок, 25 липня 2016 р.

БОРЩИК У ГЛИНЯНОМУ ГОРЩИКУ

ПРОГРАМА 
Третього міжнародного гастрономічного фестивалю-квесту 
«Борщик у глиняному горщику» 2016

Місце проведення – ЕкоАгроСадибка-музей салон-студія «Лялина Світлиця», вул. Партизанська, 19, ОПІШНЯ, Полтавщина.
Дата проведення – 13 серпня 2016 року
8ºº – 13 ºº – приготування БОРЩІВ у горщиках у печах за оригінальною народною рецептурою
ТРИ Учасниці з Полтавщини, Черкащини та Житомирщини готуватимуть по ТРИ різновиди БОРЩУ в трьох глиняних горщиках одночасно: 
1. Борщ скоромний (з м’ясцем, звичний для родини даної учасниці, в чомусь «удосконалений» нею); 
2. Борщ пісний (такий, що готують для родини часто); 
3. Борщ особливий (за маминою, свекрушиною, бабусиною, тобто апробованою часом, технологією приготування). 
Орієнтовне «Борщове МЕНЮ 2016»:
Учасниця №1 з Полтавщини: 
1. Борщ із м’ясом
2. Борщ червоний з грушками 
3. Борщ із полуницею.
Учасниця №2 з Черкащини: 
1. Борщ із м’ясом.
2. Борщ з рибою.
3. Борщ із секретним інгредієнтом.
Учасниця №3 з Житомирщини: 
1. Борщ із м’ясом.
2. Борщ з рибою.
3. Борщ із секретним інгредієнтом.
МЕНЮ – орієнтовне!!!!!
А також на ВАС очікує оригінальний БОРЩИК з перепілочкою від ЕКОферми «Старий Хутір»!!!!
А ще Ви зможете скуштувати класичний полтавський БОРЩИК ІЗ ГАЛУШЕЧКАМИ – фірмовий, від кулінарного експерта Катерини ПІЩАЛЕНКО
ПАРАЛЕЛЬНО з приготуванням борщів з 8ºº – 13 ºº – відбуватиметься реконструкція опішнянського весілля: ЕТНОдійство в особах, в ролях, значить. З відповідними костюмами, антуражем, танцями, ПІСНЯМИ, музиками. Повністю покажемо обряд випікання весільного короваю по-нашому!! Це буде – феєрично! Тож запасайтеся «фотокадрами»!!!! 
УЧАСНИКОМ ЕтноВЕСІЛЛЯ може стати КОЖЕН БАЖАЮЧИЙ. Без вікових і статевих обмежень!!!!!!
10 ºº – урочисте відкриття ТРЕТЬОГО міжнародного гастрономічного НАРОДНОГО фестивалю-квесту «Борщик у глиняному горщику 2016». Оголошення програми. Презентація
10.30 ºº – презентація хлібної закваски від Любові Григорівни Мовчан (Котельва, Полтавщина), члена клубу органічне землеробство, майстрині із виготовлення бездріжджового ХЛІБА.
12 ºº – майстер-клас від призера конкурсу «Волонтер року 2013» у номінації «Мистецтво та культура» Вчителя Віри Андріївни Анусової (Царичанка, Дніпропетровська область) із організації особливого святково-обрядового дійства «СПАСОВА БОРОДА» - навчимося її скрутити, завити- прикрасити, проведемо обряд «розчісування» та «відмивання» Спасової бороди від меду. Оберемо дівоньку-маківоньку, молодицю-жартівницю, ласуватимемо шуликами по-опішнянськи, співатимемо пісень про криницю, мак, городину та проведемо обрядові дії з маком, квітами та водою.
13ºº – 15 ºº – презентація борщів учасницями, ДЕГУСТАЦІЯ БОРЩІВ. Куштуємо, голосуємо, обираємо переможців.
16 ºº – УРОЧИСТОСТІ: оголошення переможців, вручення призів, підведення підсумків Фестивалю-Квесту
о 18 ºº - на ВАС чекають неймовірні враження від танців полтавських дівчат. Трайбл «ІВАНА КУПАЙЛА», група ЕЙНАБ!!!!
о 20 ºº - о 22ºº - суперЕТНОдискотека від опішнянського приватного підприємця Миколи Різника (діджей ОЛЕКСІЙ) 
ПАРАЛЕЛЬНО З УСІМА ЦИМИ ДІЙСТВАМИ відбуватимуться:
10.00 – 20.00 – майстер-класи для дітей та дорослих від київського Арт-проекту «Вечорниці» (КАТЯ 095 27 52 645) й Центру Української Культури та Мистецтва. Вивчите прадавні українські прислів’я та приказки на кулінарну тематику; розписуватимете медові пряники, будете виготовляти глиняні свищики, народну ляльку та багато-багато іншого. 
Також, під час фестивалю відбудуться виступи експертів та практиків у сфері натуральної їжі. Наприкінці фестивалю на вас чекає презентація науково-пізнавального фільму.
http://dolesko.com/
https://www.facebook.com/ArtProjectVechornytsi/?fref=ts
Майстер-класи з гончарства від відомих на всеньку Україну Гончарів – Олександра та Анатолія Шкурпелів 096 88 92 813!
Арт-програма від ініціатора ЕтноПроектів в Украні. Лідера гурту «ЯРИ» Миколи ПАЗИЧА
Весільні ДИВНІ від Людмили Галій 066201 28 97
Петриківський розпис від Валентини Олійник
0500546301
дегустація 6 різновидів!!!! конкурсних борщів приготованих у глиняному горщику за стародавніми рецептурою і технологією у печі;
дегустація 36 різновидів!!!! конкурсних борщів, принесених чи привезених учасницями із Опішні, Зінькова, Великої Павлівки, Попівки, Глинська….
участь у майстер-класах по приготуванні борщу;
можливість спілкування з надзвичайно цікавими інформаторками стосовно традиційно-побутової культури українців;
можливість почути та побачити цікаві моменти стосовно традиційної культури харчування українців; 
доступна рецептура автентичних борщів;
«фото-полювання» по фестивалю (зібрані фото матеріали по фестивалю будуть брати участь у конкурсі на найкраще фото, який відбудеться о 16.30
Під час Фесту-Квесту Ви також матимете унікальну нагоду поласувати БОРЩАМИ, приготованими на кабиці, та іншими традиційними для Полтавщини стравами і напоями:
Борщик з карасиками 
Борщик з галушечками
Борщик із грушками 
Вареники з капусткою до сметани
Вареники з картопелькою до сметани
Галушечки полтавські
Каша качана – обрядова весільна
Крученики з горіхами
Вергуни
Гречаники 
Шулики з маком та медом 
Сирівець
Узвар
А ще на Вас чекають….. а що буде ще – приходьте, то й дізнаєтеся!!!!!!
2000 – закриття Фестивалю-Квесту, 
ЕТНО дискотека до 22.00


Запрошуємо усіх смачно та весело пообідати!


Немає коментарів:

Дописати коментар